Identična sitaucija

Fudbalere Mure zadesila sudbina Željezničara

Admin Čaušević

Fudbalere Mure zadesila je ista sudbina kao i igrače Željezničara jer je njihov put u Estoniju bio uzaludan.

Tabor Željezničara je prije nekoliko dana otputovao u Izrael, ali je zbog slučajeva koronavirusa susret s Maccabijem odgođen. Identična situacija zadesila je Muru.

Slovenski tim je danas trebao igrati svoj meč prvog pretkola Europa lige u Estoniji protiv ekipe Nome Kalju, ali to neće biti slučaj.

Utakmica u Tallinnu se neće igrati jer su oba tima potvrdila prisustvo koronavirusa. FS Estonije i zdravstveni komitet su bili za odigravanje utakmice, ali vlada nije dala zeleno svjetlo.

Igrači Mure su stigli na stadion, čekajući vijesti iz UEFA-e, na kraju su se vratili u hotel, a večeras će nazad u Sloveniju.

Još uvijek nije poznato da li će biti odigran novi meč, a konačnu odluku donijet će UEFA baš kao i u slučaju susreta Maccabi Haifa - Željezničar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.