Boša ponovo na klupi

Tanjević definitivno vodi Tursku na SP

O. Lekić

Bogdan Tanjević vodit će tursku reprezentaciju na ovogodišnjem svjetskom košarkaškom prvenstvu, koje će biti održano u Turskoj od 28. augusta do 12. septembra, javili su turski mediji.

"Biću tu prije Svjetskog prvenstva. Očekujem da ću voditi tursku reprezentaciju u pripremnim utakmicama uoči smotre najboljih svjetskih selekcija, a svakako sam tu tokom Svjetskog prvenstva", rekao je Tanjević prije nekoliko dana za SportSport.ba, a da je bio u pravu pokazuju i posljednje vijesti iz Turske koje govore da će njihov nacionalni tim na SP sigurno voditi ovaj veliki stručnjak.

Stručnjak koji je 1979. vodio Bosnu do naslova evropskih prvaka, povukao se u martu s klupe Fenerbahčea zbog raka debelog crijeva.

Tada je došla u pitanje i njegova funkcija selektora turske reprezentacije. No, Tanjević (63) se dobro oporavlja i spreman je vratiti se na posao.

Po riječima direktora turske reprezentacije Haruna Erdenaya, Tanjević će se priključiti reprezentaciji 1. augusta. Ekipu će do tada voditi Nihad Izić i Orhun Ene.

Turska će na SP-u nastupiti u grupi s Kinom, Obalom Slonovače, Grčkom, Rusijom i Portorikom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.