Foto - EPA

Trofej Topnicima

Arsenal pobijedio Liverpool i osvojio Community Shield

Midhat Šljivak

Arsenal je osvojio FA Community Shield nakon što je danas na Wembleyju pobijedio Liverpool boljim izvođenjem penala 5:4 (1:1)


Arsenal je odigrao odlično prvo poluvrijeme, a u 12. minuti meča tim Mikela Artete je i poveo. Prekrasan gol zabija Aubameyang za prednost od 1:0.

Šest minuta kasnije umalo i drugi gol u mreži prvaka Engleske. Odličnu akciju pokušava završiti Nketiah, ali Alisson spektakularno brani njegov udarac.

Nije Liverpool napravio previše u prvom dijelu. Imali su nekoliko napada izabranici Jurgena Kloppa, ali na odmor se otišlo rezultatom 1:0 za Arsenal.

U nastavku je Liverpool kontrolisao igru i pokušavao je na sve načine doći do izjednačenja. Mane je imao šansu da izjednači, Martinez brani, ali u 73. minuti Redsi ipak dolaze do gola. Za 1:1 pogađa Minamino.

Do kraja meča oba tima su imala svoje šanse. Ipak, preciznosti nije bilo, ostalo je 1:1 i pristupilo se izvođenju penala.

Tamo se bolje snašao Arsenal. Brewster je promašio prenal, a Arsenal je zabio svih pet za 5:4.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.