Sramotan učinak

Jeste li vidjeli Baleovu statistiku sinoć? Ne, jer se nije imalo šta vidjeti

Edmir Škorić

Nogometaš Real Madrida i prva zvijezda Velsa u očajnom izdanju protiv Finske.

Bale je odigrao 45 minuta u pobjedi Velsa kod Finske (1:0), a zašto nije igrao drugih 45 trebao bi da se zapita. Očigledno da je napadač Real Madrida glavom daleko od terena i da je daleko od onog nekada ubojitog ofanzivca.

Protiv Finske skoro da ništa nije napravio. Bez gola, asistencije, bez ključnih dodavanja, prodora, dugih lopti, bez udaraca u okvir gola, sa svega devet dodavanja za 45 minuta i 10 izgubljenih lopti.

Od februara je Bale odigrao četiri meča, ukupno 160 mintua, ali nije imao nijedan jedini udarac u okvir gola niti neki ključni pas za svoje saigrače. I onda se još zna smijati...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.