Nakon zabrane Clevelenda

Ilgauskas ne može na OI

Čini se kako Zydrunas Ilgauskas, centar košarkaške reprezentacije Litvanije, ponovo neće igrati za svoju reprezentaciju, iako je takav epilog skoro pa i bio moguć.

Uprava Cleveland Cavaliersa zabranila je svome centru da nastupi na sportskom događaju godine u Pekingu, a odluku je obrazložio Danny Ferry, generalni menadžer kluba.
“Riječ je o velikom riziku. Ilgauskas je igrač sklon povredama, a njegovo stopalo nikada nije sanirano. Ne želimo se kockati sa njegovim stanjem jer znamo koliko je važan za naš tim”, kazao je Ferry.
Ilgauskas je u ligaškom dijelu NBA sezone imao u prosjeku 14 poena i devet skokova. U play-offu su poraženi od Bostona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.