FOTO - EPA

Šta se dešava sa Gasolom?

Godišnje zarađuje 25.5 miliona dolara, a statistika u doigravanju mu je nikad gora

A. Beganović

Toronto Raptorsi su sinoć savladali Boston Celticse (100:93) te su tako polufinalu seriju Istočne konferencije poravnali na 2:2.

Mnogo uzbuđenja očekuje se u narednim duelima ove dvije ekipe, a španski mediji s mnogo pažnje prate ovu seriju, ponajviše radi Marca Gasola, košarkaša aktuelnih NBA prvaka Toronto Raptorsa.

I zapravo se pitaju šta se dešava sa Gasolom? Svjesni da nikada nije bio igrač koji je na štetu tima "pumpao" svoju statistiku, ipak se pitaju zbog čega ima najgore brojke u doigravanju.

Sjajni centar je u doigravanju na prosjeku od 6.5 poena i 4.5 skokova za 22 minute prosječno provedene na parketu što svakako nije statistika vrijedna pažnje, pogotovo za igrača njegovih kvaliteta.

Istina, Marc je prelaskom iz Memphisa u Toronto prošle sezone svjesno prihvatio sporednu ulogu, no ipak Španci od njega očekuju mnogo više.

Uostalom, vjerovatno i vlasnik Reptorsa jer Gasol je sa platom od 25.5 miliona dolara zapravo drugi najplaćeniji igrač aktuelnih prvaka.

Da li će svoje brojke poboljšati u narednim Play-off mečevima ostaje nam da vidimo, no sigurno je da bi njegov bolji doprinos olakšao put Raptorsima do finala Istočne konferencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.