Celticsi razbili prvake
Foto - EPA

Raptorsi nemoćni

Celticsi razbili prvake

M. Šljivak

Boston Celticsi pobijedili su Toronto Raptorse 112:94 i poveli su sa 1-0 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige.

Aktuelni prvaci odigrali su veoma loš meč. Celticsi su to maksimalno iskoristili i došli su do uvjerljive pobjede.

Bostone je vodio od prve do posljednje minute. Već nakon prve dionice imali su plus 16, 39:23 i bilo je vidljivo da Toronto večeras neće moći puno.

Na poluvrijeme su Celticsi otišli sa 17 poena prednosti (59:42), u nastavku su bez ikakvih problema završili ovaj meč i došli su do trijumfa.

Marcus Smart i Jayson Tatum su predvodili Celticse sa po 21 poenom, Jaylen Brown je dodao 17, koliko je imao i Kyle Lowry kod Raptorsa.

Promo

Top Komentari

Zulfikar
Strasni ax’s, pravi timski duh, odbrana extra, Raptorsi nemaju sta traziti.
1 0
Edin Merlin
Tatum,Brown,Kemba i Smart mogu razbiti svaku ekipu u NBA odgovorno tvrdim..!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi