Kup RS

FK Borac ispao iz Kupa RS

Edmir Škorić

Borac je u prvom kolu Kupa Republike Srpske poražen od Ljubića u Prnjavoru i to nakon izvođenja penala.

Nakon što nije bilo pogodaka u regularnih 90 minuta, Prnjavorčani su na penale izbacili favorizovane goste iz Banjaluke, a trener Borca Vlado Jagodić je nakon utakmice kazao:

"Realan rezultat je bio 0:0. Mi nismo iskoristili svoje prilike a kada se dođe do penala, to je već lutrija. Četitam fudbalerima Ljubića na današnjem rezultatu i prolazu u narednu fazu takmičenja. Oni su danas, što je i normalno, pokazali kako se igra protiv Borca. Uložili su svoj maksimum, želja je bila vidljiva, i ja im iskreno čestitam na današnjem rezultatu", prenio je zvanični sajt kluba Jagodićeve riječi.

Borcu je sada daleko važnija utakmica u petak na Koševu protiv Sarajeva.

Krupa je s 5:2 slavila kod Sloge u Srpcu, dok je Slavija nakon penala izbacila Famos. Bilo je 0:0, ali je tim iz Lukavice bio uspješniji u penalima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.