FK Sarajevo i FK Borac otvaraju novo kolo Premijer lige

Ko će se večeras radovati na Koševu?

Samir Mlaćo

Prvi meč 7. kola Premijer lige večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase igraju FK Sarajevo i FK Borac.

Borac u Sarajevo stiže kao lider, ali treba istaći da njegovi prvi pratioci Željezničar i upravo Sarajevo imaju utakmicu manje.

Sigurno da se očekuje veoma uzbudljiv meč.

"Čeka nas meč sa ekipom punom iskusnih igrača i koja nije mijenjao puno sastav. Mi smo radili dosta dobro u pauzi, uspjeli smo se odmoriti i maksimalno kvalitetno pripremiti za Borac i za preostali dio takmičenja, koji će biti dosta zahtjevan. Imamo dobro samopouzdanje pred ovaj meč i nadam se da ćemo odigrati dosta dobro", rekao je u najavi meča šef struke FK Sarajevo Vinko Marinović.

Optimizam je i u Borcu koji je jučer odradio trening u Lukavici.

Čeka nas derbi kola, susret dvije ekipe koje su trenutno na prvoj i trećoj poziciji na tabeli, uvažavajući da Sarajevo ima i utakmicu manje. Nije nam trebalo ovo u Prnjavoru, ali se desilo i ništa ne možemo popraviti. Ostaje negativan utisak i žal što nismo ostvarili ono što smo željeli u Kupu Republike Srpske, takmičenju u kojem Borac mora da ima ambicije", rekao je Vlado Jagodić i nastavio.

"Kada je derbi, sve je moguće. Ko ima kakve rezultate, tradiciju o tome ne želim da pričam. Sarajevo je klub za respekt. Trener Vinko Marinović, moj prijatelj, bivši igrač i saigrač, sada ljuti protivnik, nema poraz u prvenstvu i to treba naglasiti. Čeka nas težak zadatak, ali u tome je draž fudbala."

Meč na najvećem bh. stadionu igra se od 20 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kvota u bogatoj ponudi kladionice MOZZART na pobjedu bordo kluba je 1.85, dok je kvota na pobjedu gostiju sigurno sve iznenadila bez obzira što Borac još od 25. septembra nije upisao pobjedu u Premijer ligi protiv večerašnjeg rivala.

Što se tiče kvota za derbi Sarajeva i Borca njih možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.