Mahmić je jedan od najvećih bisera u Premijer ligi, a već sa 16 godina je debitovao u Premijer ligi BiH, mnogi stručnjaci mu predviđaju veliku karijeru.

Stoper Mladosti pred gostovanje u Mostaru

Mahmić: Zrinjski je pod većim pritiskom, mi nemamo šta izgubiti pod Bijelim Brijegom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sutra će u okviru 7.kola Premijer lige gostovati u Mostaru kod ekipe Zrinjskog. Mnogi bi rekli da je domaćin u ovom meču favorit, ali prema formi, tim iz Doboja kod Kaknja može se nadati da pod Bijelim Brijegom može izvući pozitivan rezultat.

Prošle je sezone Mladost remizirala u Mostaru, a sada ide Zrinjskom na noge nakon dvije uzastopne pobjede protiv Željezničara na Grbavici i Olimpika na domaćem terenu.

Nema sumnje da će odbrana Mladosti ponovo imati puno posla, posebno što će u zadnjoj liniji faliti Miloš Nikolić, koji je protiv Olimpika dobio treći žuti karton.

Veći dio posla tako će prijeći na leđa mladog 17-godišnjeg Azura Mahmića, jednog od najvećih bisera Premijer lige, stoperu koji je još prošle sezone debitovao za seniore Čelika sa 16 godina u Premijer ligi BiH.

Ovaj Zeničanin za SportSport.ba najavio je naredni duel njegove ekipe.

«Sigurno da u Mostar idemo rasterećeni nakon posljednje dvije pobjede u ligi. Kada igrate opuštenije onda je veća mogućnost da odigrate dobar meč i da ostvarite pozitivan rezultat. Reprezentativna pauza nam je dobrodošla kako bi još bolje upoznali našeg novog šefa i njegove metode rada», ističe Mahmić.

U zadnjoj liniji falit će Nikolić s kojim ima dobru saradnju

«U posljednje dvije utakmice veoma dobro smo funkcionisali i sigurno da će njegov izostanak za nas biti veliki hendikep. I ja sam na pripremama dobio posjekotinu, ali liječnički tim će učiniti sve da me osposobi za meč. Vjerujem da će šef pronaći najbolje alternative za one koji ne mogu nastupiti u ovom meču», kaže juniorski reprezentativac BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je po igračkom kadru jedna od najboljih ekipa, ali nisu najbolje startali ove sezone

«Šta kazati o Zrinjskom, sjajna ekipa s dobrim individualcima koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu jednim potezom. Naša šansa je kao što sam rekao što smo pod manjim pritiskom nego domaćin, te što smo mlada ekipa koja je željna dokazivanja i dobrih rezultata,tako da nemamo šta izgubiti pod Bijelim Brijegom», kazao je za SportSport.ba Azur Mahmić mladi stoper tima iz Doboja kod Kaknja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.