Dopis je otišao na adresu načelnika Ajnadžića

FK Sarajevo zatražio sastanak: Ponovo igramo u drugom gradu, ne želimo to i narednog ljeta

Samir Mlaćo

FK Sarajevo je zatražio sastanak sa Općinom Centar.

FK Sarajevo je zatražio sastanak sa Općinom Centar.

Zahtjev je otišao na adresu načelnika Nedžada Ajnadžića, a iz bordo kluba su u istom između ostalog istakli da i ove godine utakmice Evropske lige moraju igrati u drugom gradu, te da žele učiniti sve da se isti scenario ne ponovi i narednog ljeta.

"Nakon što je na sjednici Općinskog vijeća održanoj 29. jula usvojena odluka o trajnom zakupu nad Olimpijskim stadionom Asim Ferhatović Hase, FK Sarajevo je već narednog dana uputio prvu molbu za prijedlog termina sastanka.

Općina Centar informisana je o članovima pregovaračkog tima dana 10. augusta kada je još jednom zatražen prijedlog termina sastanka.

Uzimajući u obzir vremenski period koji je prošao od sjednice OV-a, te imajući u vidu značaj samog ugovora i njegovog sadržaja kao i obim predviđenih poslova, najljubaznije Vas molimo da zakažete termin sastanka u toku sljedeće sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na to da i ove godine utakmice Evropske lige igramo u drugom gradu, želimo učiniti sve što možemo da se isti scenario ne bi ponovio i narednog ljeta.

Unaprijed se zahvaljujemo i iskreno radujemo početku pregovaračkog procesa, kako bi zajedno kreirali najbolje rješenje za sve zainteresirane“, stoji u dopisu koji je potpisala generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.