Trener Željezničara pred gostovanje na Pecari

Osim: Igrači imaju vremena da se oporave od puta jer nisu stari kao trener da im to teže pada

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra igraju u gostima protiv Širokog Brijega derbi sedmog kola Premijer lige.

Plavi će nakon evropskog meča protiv Maccabija sutra ponovo na teren i to protiv neugodnog rivala Širokog.

Pred ovu utakmicu govorio je trener kluba s Grbavice, Amar Osim, koji se na početku osvrnuo na poraz sutrašnjeg rivala od Slobode (3:0) u prošlom kolu.

"Pa, dobri su i dobro izgledaju. Iskreno, prošla utakmica je bila specifična i okrenulo se sve protiv njih gdje je bio raspoložen domaćin, gdje su neke okolnosti bile protiv njih. Ostali su bez igrača, primili neke lijepe golove i na kraju zasluženo izgubili, 3:0 mora biti zasluženo. No, to ne mijenja našu sliku o njima. Oni su pokazali u prijašnjim utakmicama nekakve kvalitete koji ih s pravom mogu staviti u vrh konkurenata za najviši plasman", rekao je Osim i nastavio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Eh sad, mi smo u situaciji kakvoj jesmo, vratili smo se puta i malo smo umorni što je logično jer smo imali tešku utakmicu. Ali, do utakmice ima dovoljno gdje mogu se igrači oporaviti. Mladi su i nisi kao trener stari pa da im teže to pada i ako ponovo zalaganje, disciplinu i solidarnost koji su imali pogotovo u prvom poluvremenu imamo se čemu nadati. Naše utakmice su uglavnom otvoreno bez obzira gdje se igralo ili ovdje ili na Pecari. Mislim da je u zadnjih par godina više pobjeda gostiju nego domaćina. Tako da i ova utakmica će biti otvorena, imamo ambicije da napravimo dobar rezultat, ali imaju i oni i vidjet ćemo nakon meča ko će biti u pravu".

Podsjećamo, utakmica između Širokog Brijega i Slobode igra se sutra na Pecari od 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.