Mensur Mušija i pored poraza zadovoljan, te optimističan

Mladost osvojila simpatije: Miljanovićev rukopis mladi momci prenijeli na teren

Samir Mlaćo

Hrabra Mladost osvojila je sinoć simpatije svih ljubitelja fudbala u našoj zemlji, ali i onih šire koji su imali priliku gledati meč protiv Zrinjskog koji je odigran sinoć.

Iako je Zrinjski bio favorit, Mladost je izašla hrabro i nije se predavala nijednog momenta, pa ni od 15. minuti kada je Dražen Marić iz Bijeljine isključio Azura Mahmića i ostavio Dobojlije sa desetoricom. 

Jasan je u igri Mladosti rukopis trenera Nemanje Miljanovića za kojeg se već sada može reći da donio nešto novo u bh. nogomet.

Miljanović iza sebe ima bogato iskustvo u Švedskoj, a sa mladom ekipom odlučio je da igra otvoreno svaki meč, bez obzira ko je na drugoj strani. Najavio je to po dolasku, te jasno kazao da je u ligi kakva je Premijer liga mladi igrači moraju dobijati šansu, ali istu i opravdati. Nije ostalo na riječima, Miljanović mnogo pažnje poklanja analizi svog tima, ali i rivala, pa ne čudi što ni Plemići nisu imali ideje, a njegovi momci ginuli za svaku loptu.



Mladost je protiv Olimpika (1:0) odigrala sjajan meč, a gosti da skoro nisu zaprijetili. I sinoć je Mladost bila ravnopravna sa igračem manje, no do bodova nisu mogli.

"Žao nam je zbog poraza, ali sinoć smo imali 6 nogometaša do 21. godine, te na klupi pet do 21. godine. Imamo perspektivnu ekipu, fino igramo, došli smo i do kondicije. Bit će tu uskoro i Ćerimagić, kvalitetan je igrač, a jučer nam je nedostajao Nikolić", kaže za SportSport.ba prvi čovjek Mladosti Mensur Mušija koji nije želio o suđenju sinoć, iako je po mnogima mogao dosta toga reći.

U svakom meču Mladost dobije 'novog' igrača, nekog ko na sebe skrene pažnju. U Mostaru je taj epitet ponio Anđelo Guzijan (20).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ima u ovoj ekipi karaktera, borbenosti, ali i znanja. Bitno je da vidimo želju i volju uvijek", dodao je vidno zadovoljni Mušija.

U narednom kolu Mladost dočekuje Velež. Opet rival iz Mostara, no u Doboju kod Kaknja su optimisti, a svakako da imaju puno razloga za to.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.