Egipćaninu je želja da zaigra u Barceloni?

Veliki Koemanov prijatelj zabrinuo Redse izjavom o Mohamedu Salahu

Edmir Škorić

Barcelona traži novog napadača, a zvijezda Liverpoola Mohamed Salah navodno je jedna od želja. Makar to za sada izgeldalo nemoguće, bivši igrač Ajaxa i prijatelj Ronalda Koemana, Sjaak Swart, tvrdi da zna kako Egipćanin želi u Barcelonu.

Swart nije otkrio odakle mu te informacije, ali kao neko ko je jako dobar prijatelj s novim trenerom Barcelone svakako je zabrinuo sve u Liverpoolu riječim da je Salahova želja da igra u Barceloni.

"Znam da ga Koeman želi i znam da bi Salah volio da pređe u Barcelonu", rekao je Swart, prenosi nizozemski Voetebalzone.

Barcelona je i ranije pokazala interes za Liverpoolovog Sadia Manea, al u ovom trenutku bi radije Salaha, kojeg Koeman obožava i posebno cijeni.

Salah je na otvaranju nove sezone Premier lige postigao hat-trick u 4:3 pobjedi nad Leedsom, a za Redse je u 109 nastupa postigao 76 golova. Ono što bi Barci mogao predstavljati problem je velika odšteta i ugovor Salaha do ljeta 2023. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.