Lautaro Martinez šokirao Inter

Edmir Škorić

Sapunica oko Lautara Martineza činila se gotovom jer je igračev agent rekao da će on barem još jednu sezonu ostati u Interu.

Martinez se povezuje duže vrijeme sa Barcelonom, ali je danas igrao za Inter u prijateljskom meču protiv Lugana i postigao je dva gola, te je izgledalo kao da je donio konačnu odluku.

Međutim, Corriere dello Sport piše da "igra nije gotova" i da je Martinez odbio da produži ugovor s Interom, unatoč izjavu njegovog agenta da namjerava ostati najmanje još jednu sezonu u Seriji A.

Šahovska partija će se tako nastaviti, Barcelona će nastaviti da vuče poteze, nadajući se da će na kraju ipak kupiti Martineza, kojem je želja da igra s Lionelom Messijem.

Inter bi mogao biti svjestan cijele situacije, pa ipak prodati Martineza jer bi već sljedeće sezone njegova vrijednost bila manja s obzirom da se bliži kraj ugovora kojeg ima s Interom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.