U play-offu za Europa ligu

Prva reakcija trenera Celtica na mogući duel sa FK Sarajevo

Admin Čaušević

FK Sarajevo bi i ove godine baš kao i prošle moglo igrati protiv Celtica, sada bi bh. šampion razigravao za plasman u grupnu fazu Europa lige. 

Ukoliko izbaci Budućnost u trećem pretkolu Bordo tim će na boljeg iz duela između Rige i Celtica gdje je škotski prvak veliki favorit.

Stigla je i prva reakcija Neila Lennona koji je kazao da je žrijeb mogao biti bolji, ali i lošiji za Celtic.

"Nadam se da možemo riješiti Rigu, a onda ćemo gledati na sljedeću rundu. Igrali smo protiv Sarajeva ranije i imamo pristojne rezultate protiv njih. Žrijeb je mogao biti puno gori, ali je mogao biti i puno bolji za nas", rekao je Lennon.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Prošle sezone u prvom pretkolu Lige prvaka Celtic je pobijedio na stadionu Asim Ferhatović Hase sa 1:3, dok je u Glasgowu slavio sa 2:1.

Eventualni meč play offa za Europa ligu Sarajevo - Celtic igrao bi se u Zenici na stadionu Bilino polje u četvrtak, 1. oktobra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.