Trijumf mostarskog kluba

Rođeni nisu dopustili još jedno iznenađenje: Velež slavio u Doboj Kaknju

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Velež je u 8.  kolu Premijer lige BiH savladao Mladost u Doboj Kaknju rezultatom 1:2.

Rođeni su u ovaj meč ušli pod imperativom pobjede nakon što su iznenađujuće poraženi u prošlom kolu kod fenjeraša Olimpika. Na kraju su do nje uz malo muke i došli.

Ofanzivno su oba tima ušla u ovaj meč, a već u trećoj minuti domaći su umalo poveli. Alić dobro pronazali Nedima Hadžića, a ovaj sa tri metra ne pogađa mrežu gostiju.

Rođeni uzvraćaju u šestoj minuti. Radović sjajno šutira iz slobodnjaka, ali njegov udarac zaustavlja prečka.

Alić potom uzvraća iz slobodnjaka za domaće. Neprecizan je u 15. minuti, a odmah u narednoj akciji Velež je u šansi preko Mulića, no ni on nije precizan.

Novu dobru šansu Velež ima u 30. minuti. Ponovo Radović iz slobodnjaka dobro šutira, ovog puta mu Bukvić brani.

Ipak, u 37. minuti su gosti poveli. Udarac Zeljkovića rukom u kaznenom prostoru zaustavlja Žulj, Peljto pokazuje na bijelu tačku sa koje je pogodio Fejsal Mulić za 0:1.

Do kraja prvog poluvremen još jedna dobra šansa za domaće. Hiroš je u šansi, Bihorac u posljednji čas spašava i na odmor se odlazi vodstvom gostuju od 0:1.

Mladost je u nastavak krenula ofanzivno. Ostavljali su dovoljno prostora gostima za kontre, pa su tako Rođeni imali nekoliko prijetnji. Bukvić brani udarac Vehabovića u 53. minuti, a zatim je Ćivić neprecizan.

U 61. minuti velika šansa za goste. Radovac izbacuje dvojicu domaćih igrača lažnjakom, šutira, Bukvić sjajno brani. Već u narednom napadu Mladost ima veliku šansu, ali prečka zaustavlja udarac Vazde.

Ipak, domaći do izjednačenja uspijevaju doći u 63. minuti meča. Nikolić zabija uz pomoć jednog igrača gostiju i poravnava rezultat na 1:1.

Potom je tim Feđe Dudića krenuo po pobjedu. Prvi je prijetio Cvijanović, zatim dva puta Zeljković, ali mu Bukvić sjajno brani. Isti igrač je u 71. minuti ima sjajan prodor. Ipak, nije bilo završnog udarca, da bi Bukvić skinuo i šut Vehabovića u 77. minuti.

Međutim, Velež već minut kasnije dolazi do gola. Mulić pogađa prečku, lopta de odbija do Radovca koji zabija za 1:2.

Do kraja Mladost nije uspjela da dođe do boda. Iako je Nikolić u finišu meča imao sjajnu šansu, Bobić je spasio stvar, Velež je sačuvao vodstvo i došao je do važna tri boda.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Mladost - Velež 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Hiroš, Ćerimagić, Biber, Lalić, Dedić, Nikolić.

FK Velež: Bobić, Radović, Bihorac, Zeljković, Pršeš, Cvijanović, Ferrerya, Vehabović, Cheshmedjiev, Radovac, Mulić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.