Miralem Pjanić igrao pola sata u pobjedi Barcelone

Edmir Škorić

Barcelona je večeras u prijateljskom meču s 1:0 pobjedila Elche.

Gol Antoinea Griezmanna na ubačaj Jordija Albe u drugoj minuti ispostavio se i jedinim na meču u kojem je Ronald Koeman uigravao tim i spremao ga za početak La Lige.

Ono što je za nas najvažnije jeste da je Miralem Pjanić po prvi put zaigrao u novoj ekipi. On je u 63. minuti ušao umjesto Sergija Busquetsa i odigrao dobro ostatak utakmice, a imao je i jedan pokušaj preko gola sa oko 20 metara.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lionel Messi je odigrao cijeli meč, a Koeman je uglavnom računao na one igrače na koje će računati i ostatak sezone. Neki su nedostajali zboig povreda, a neki, poput Vidala i Suareza, više nisu dio tima.

Katalonci će prvi zvanični meč u sezoni 2020/21 odigrati 27. septembra protiv Villarreala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.