Iz NBA u Kinu

Neven Spahija preuzeo Shangai Sharkse

Hrvatski trener Neven Spahija postao je trenerom jedne od najboljih kineskih ekipa Shangai Sharksa. 

Ono o čemu je prije tjedan dana pisao hrvatski portal crosarka.com, sada je dobilo i svoju službenu potvrdu. Hrvatski košarkaški stručnjak i bivši izbornik hrvatske reprezentacije Neven Spahija otišao je u Aziju, gdje je dogovorio suradnju s kineskim klubom, Shangai Sharksima. Šibenčanin je tako napustio NBA ligu gdje je bio pomoćni trener u Memphis Grizzliesima, a na toj poziciji ga je zamijenio Darko Rajaković.

Shanghai Sharksi su u svijetu košarke poznati kao momčad u kojoj je stasao Yao Ming, najveći kineski košarkaš svih vremena i član Hall of Famea. Ovog ljeta su za Sharkse potpisali i Jimmer Fredette te Marcus Denmon.

57-godišnji trener osvajao je naslove u čak šest europskih država (Hrvatska, Slovenija, Litva, Izrael, Španjolska, Turska), a “preko bare” je radio i u Atlanta Hawksima. Prije deset godina, Spahija je osvojio Eurocup sa španjolskom Valencijom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.