Maccabi potjerao Spahiju, pa angažovao Sfairopoulosa

Promjene na klupi tima iz Tel Aviva

Maccabi potjerao Spahiju, pa angažovao Sfairopoulosa

Maccabi iz Tel Aviva zvanično je imenovao novog trenera.

Ponos Izraela već godinama se očajnički pokušava vratiti u sami vrh evropske košarke, no pod vodstvom Nevena Spahije to nije ušlo pod ruke Maccabiju, pa su se čelnici kluba odlučili za promjene.

Poslije samo jedne pobjede u prvih sedam kola Eurolige odlučeno je da se uruči otkaz dosadašnjem treneru Nevenu Spahiji, a umjesto njega na kormilo tima iz Tel Aviva je postavljen Ioannis Sfairopoulos.

U pitanju je grčki stručnjak sa bogatim iskustvom, koji je kroz karijeru, između ostalog, vodio Olympiacos, Panionios, PAOK, a bio i asistent u Houston Rocketsima, CSKA i reprezentaciji Grčke.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U igri za trenera Maccabija još je bio Joan Plaza koji je 2017. osvojio Eurokup s Unicajom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti