Nastavak sapunice

Španci pišu da bi se Luka Jović mogao vratiti tamo gdje mu je bilo najljepše

S. Grebović

Sudbina Luke Jovića u Real Madridu i dalje je pod velikim znakom pitanja, budući da nije pružio ni blizu onoga što se od njega očekivalo u Kraljevskom klubu.

Ugledni španski list El Mundo Deportivo navodno je došao do saznanja kako je Jović izrazio interesovanje za povratak u ekipu Eintrachta, odakle je prošle godine stigao na Santiago Bernabeu. 

Real je njegove usluge platio vrtoglavih 60 miliona eura, a kada za nekog igrača izdvojite toliki novac logično da od njega očekujete mnogo. Međutim, Srbijanac nije pokazao ni blizu onoga što se očekivalo.

U sezoni iza nas odigrao je 17 mečeva, od kojih je na samo četiri bio starter i pri tom postigao samo dva pogotka i upisao isto toliko asistencija. Precizni Španci su izračunali da je rođeni Bijeljinac tako učestvovao golu svakih 192 minuta, što je zaista dosta skromno.

U gradu na Maini dvije sezone prije bio je daleko produktivniji kada je postigao 27 golova, što ga je i preporučio Madriđanima, ali čini se da bi se mogao vratiti u klub u kojem je pružao najbolje partije u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.