FOTO: EPA

Dobra utakmica

Manchester United u završnici do ubjedljive pobjede protiv Lutona

Esmer Oštraković

Nogometaši Manchester Uniteda, iako to rezultat ne govori, teže od očekivanog su ostvarili pobjedu na gostovanju kod Lutona u okviru engleskog kupa.

Gosti, iako ogromni favoriti, nisu briljirali niti u jednom poluvremenu, a do ubjedljive pobjede došli su u posljednjim trenucima utakmice.

Prvi gol postigao je Mata sa bijele tačke u 44. minuti, a drugi gol djelo je Rashforda iz 88. minute kojim je potvrdio pobjedu.

Imali su nogometaši Lutona šansu u samoj završnici utakmice, dok je još uvijek bilo 0:1, nekoliko sjajnih šansi, ali je Henderson branio sjajno.

Kada je sve već bilo riješeno, u sudijskoj nadoknadi Greenwood je postigao i treći gol za Manchester United.

Na kraju očekivana pobjeda ekipe Manchester Uniteda, ali mora se priznati da je ekipa Lutona pružila jako dobar otpor na ovom susretu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.