Najavili meč u Istanbulu

Bild o Hajduku: "Lud i nevjerovatan klub"

Edmir Škorić

Njemački list Bild pisao je o splitskom Hajduku.

Hajduk večeras gostuje u Istanbulu kod Galatasarayja u 3. pretkolu Evropske lige, a Bild smatra to jednom od najzanimljivijih utakmica, pa će je uživo tekstualno prenositi.

"Lavovi ili Bijeli, ko će proći u play-off Europa lige?" pita Bild.

"Ludo i vjerojatno jedinstveno: klub je igrao ukupno u četiri države, Austro-Ugarskoj, Kraljevini Jugoslaviji, SFR Jugoslaviji i Hrvatskoj", opisuje Bild splitskog velikana svojim čitateljima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Upoznao je novinar Bilda čitatelje o povijesti Hajduka, njegovim ranijim uspjesima, ali i "zloglasnoj navijačkoj grupi Torcida".

Zaključak njemačkih novina je bio da je Hajduk jednostavno "lud i nevjerovatan" klub, a s obzirom na sve što se vezalo za Splićane, čini se da nisu pogriješili.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.