Održana press konferencija

Vinko Marinović naknadno saznao ime rivala i poručio: Šansa generacije!

E. Škorić

FK Sarajevo je večeras odigrao meč 3. pretkola Evropske lige protiv Budućnosti iz Podgorice.

Nakon odigranog meča u Zenici, održana je i zvanična press konferencija na kojoj su glavni riječ imali treneri dva rivala.

"Čestitam igračima, svim ljudima u stručnom štabu, medicinskom osoblju i svima onima koji su doprinijeli da prođemo u završnicu. Napravili smo veliku stvar", rekao je Marinović na otvaranju press konferencije:

"Sigurno da kada igrate jednu utakmicu, ogroman je ulog za obje ekipe. Mi jesmo dobro otvorili utakmicu nakon čega smo ušli u nervozu, te smo dozvolili Budućnosti da preuzme posjed iako smo kod 1:0 imali dvije šanse za gol. Došao je gol u 44. minuti nakon čega 20 minuta u nastavku nismo igrali kako treba. Poslije gola Fanima smo došli do onoga što smo trebali biti cijelu utakmicu, čak i sa igračem manje smo bili konkretniji i imali smo dvije šanse da damo gol. Nismo trebali ući u nervozni period sa ekipom Budućnosti".

Saznao je u međuvremenu da će Celtic biti rival njegovoj ekipi u play-offu Evropske lige 1. oktobra.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Sad sam tek saznao da je Celtic naš protivnik, nisam razmišljao o tome. Pogledat ćemo utakmicu i pokušat ćemo maksimalno da se spremimo za tu utakmicu, jedan je susret i sve je moguće".

"Celtic je ekipa koja ima ime i prezime i to se mora maksimalno poštovati. Ovo je šansa generacije, šta će biti, teško je reći. Spremićemo se maksimalno, imamo vremena da spustimo emocije i da se što bolje pripremimo za taj susret, te da analiziramo protivnika", zaključio je strateg Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.