Odlična zarada

Sarajevo pobjedom protiv Budućnosti ponovo napunilo kasu

Endin Čaušević

Sarajevo se uspjelo plasirati u play-off Evropske lige nakon večerašnje pobjede protiv Budućnosti iz Podgorice.

Bordo klub je na Bilinom polju slavio večeras protiv Budućnosti sa 2:1 i zasluženo došao na korak od grupne faze. Sarajevo u play-offu igra protiv Celtica koji je uz dosta muke uspio da pobijedi Rigu sa 1:0.

Prvi meč play-off runde igra se već za sedam dana i Sarajevo ima šansu da bude prvi bh. klub koji se plasirao u grupnu fazu Evropske lige.

Sigurno je da na Koševu i večeras zadovoljno trljaju ruke jer su ponovo napunili kasu. Naime, pobjedom protiv Budućnosti Sarajevo je zaradilo dodatnih 300.000 eura, te su u dosadašnjem dijelu ukupno inkasirali 1.8 miliona eura.

Sarajevo sada sigurno želi da napravi senzaciju protiv Celtica i plasira se u grupnu fazu, a pobjeda u play-offu bi bordo klubu donijela još čak 2.290.000 eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.