Anđušić će sigurno svojom brzinom i napadačkim kvalitetima donijeti dodatnu oštrinu u napadu kluba iz Mostara

Sjajni ofanzivac stiže u Mostar

Nemanja Anđušić na korak od prelaska u FK Velež · Saznajemo

Dino Kurbegović

Fudbaleri Veleža nakon osam odigranih kola u Premijer ligi zauzimaju petu poziciju sa 12 osvojenih bodova. Mostarci su u ovu sezonu ušli s velikim ambicijama, te da nastave s dobrim igrama i rezultatima iz prošle sezone.

Ipak, Rođeni su ostali bez dvojice standardnih igrača Maneva i Fajića, dok je Hasanović doživio tešku povredu, tako da je klub ostao bez trojice važnih igrača. Agilna Uprava kluba je dovela lijevog beka Radovića, stopera Cheshmedjieva i napadača Mulića.

Ipak za nešto više klubu iz Mostara je potrebna širina u igračkom kadru, te veći broj kvalitetnijih nogometaša. Kako saznaje SportSport.ba Velež je blizu dogovora sa 23-godišnjim Nemanjom Anđušićem.

Ovaj sjajni ofanzivac krajem prošlog mjeseca raskinuo je ugovor s turskim Trabzonsporom, te je postao slobodan igrač. Bivši igrač Leotara, Sarajeva, Travnika, Olimpika, Čelika i Mladosti u ljeto 2019. godine potpisao je ugovor s Trabzonsporom, koji ga je odmah proslijedio u redove ekipe Balikesirspora, gdje je u 10 utakmica postigao jedan gol.

Ipak ovog ljeta je raskinuo ugovor s Trabzonsporom, a u narednim danima bi i zvanično trebao postati novi igrač Veleža i tako dodatno ojačati ofanzivnu liniju ovog kluba. Nema sumnje da će Velež s Mulićem, te Brandaom i Anđušićem po krilima biti znatno opasnija i efikasnija ekipa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.