Sjajna vijest

UEFA obradovala Bajevića pred baraž, ali i Marinovića

A. Čaušević

Odlična vijest jučer je stigla iz Budimpešte za stručni štab fudbalske reprezentacije BiH, ali i za trenera FK Sarajevo Vinka Marinovića.

Naime, u reprezentativnim utakmicama koje slijedi Dušan Bajević će imati pravo da iskoristi čak pet izmjena tokom utakmice.

Naime, u svim utakmicama Lige nacija, play-offu evropskih kvalifikacija, kvalifikacija za EP za žene, grupne faze Lige prvaka i Evropa lige, te u utakmicama Lige prvaka za žene, biće dozvoljeno po pet izmjena, kako bi se smanjio pritisak na igrače zbog zgusnutog kalendara.

Ova vijest svakako može obradovati i trenera FK Sarajevo Vinka Marinović jer je bh. šampion još uvijek u igri za plasman u grupnu fazu Europa lige.

Važna promjena je da će se umjesto dosadašnjih 18 u zapisniku moći naći 23 igrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.