Englezi se dive Fanimu

Zabio za pobjedu

Englezi se dive Fanimu

Admin Čaušević

Sarajevo je izborilo plasman u play-off Evrope lige trijumfom nad Budućnosti, a pobjednički gol u pobjedi 2:1 postigao je Matthias Fanimo. 

Fanimo je sredinom drugog poluvremena pogodio sjajno iz voleja poslije vrlo preciznog centaršuta Selmira Pidre. Ispostavilo se da je taj gol bio vrijedan prolaska dalje.

Ovaj 26-godišnji krilni fudbaler je impresionirao sve koji su gledali sinoćnji susret, a njegova odlična partija nije prošla nezapaženo i u Engleskoj.

Twitter stranica koja prati engleske fudbaler u inonstranstvu "English Players Abroad" ima samo riječi hvale za Fanima koji se pokazuje kao veliko pojačanje za bh. šampiona.

Englezi su objavili fotografiju Fanima iz januara 2018. godine kada je igrao u sedmoj ligi Engleske, a dvije i pol godine kasnije zabio je u Europa ligi za Sarajevo.

"Jedva čekamo da se njegov napredak nastavi", poručili su Englezi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fanimo je u posljednje dvije utakmice zabio tri gola za Sarajevo. Osim Budućnosti na Bilinom polju zabio je i dva pogotka Slobodi na Tušnju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Sportsko drzavljanstvo mu pokloniti!
21 2
SarajevoFC
Fanimo je fantastican igrac i tek cemo da vidimo ono najbolje od njega. Mislim da ce vrlo brzo postati nezamjenljiv u ekipi, ako vec i nije. U to sam apsolutno siguran.
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi