Majstorski udarac Dubravka Orlovića

Iz Županijske lige HNŽ dolazi sjajan slobodnjak nekadašnjeg igrača HŠK Zrinjski

NK Sport Talent iz mostara novi je klub na bosanskohercegovačkoj nogometnoj sceni. 

Klub je prvotno nastao kao univerzalna škola sporta koja je vremenom počela ostvarivati fantastične rezultate u omladinskim kategorijama te su se voditelji i treneri škole odlučili na korak više s djecom.

NK Sport Talent je od ove sezone počeo natjecanje s predpionirskom i pionirskom selekcijom, a jedan od uvjeta za to je da klub ima i seniorski tim. NK Sport Talent je uspio okupiti i tu ekipu, a zanimljivo je da za njih igraju i nekadašnja provjerena imena HŠK Zrinjski poput Krešimira Kordića, Sivlija i Ivana Bubala, a skoro se očekuje nastup i sjajnog veznjaka Hajduka, Rijeke i Zrinjskog Igora Muse. 

Danas je u Međugorju Sport Talent igrao utakmicu 3. kola Županijske lige HNŽ protiv domaćeg NK Međugorje i slavio rezultatom 3:2. Sva tri gola postigao je Dubravko Orlović, nekada senior Zrinjskog, danas trener pionirske selekcije Plemića. Posebno impresivan bio je gol iz slobodnog udarca za 1:1, šutem kakav se ne viđa često ni na premijerligaškim terenima. 

Sport Talent nakon 3 kola ima ostvarene dvije pobjede, a dječaci iz predpionirske i pionirske konkurencije, iako dobrano, čak i po dvije godine mlađi od svojih suparnika, nakon tri kola nemaju nijedan poraz. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.