Bundesliga

Neočekivan poraz Borussije Dortmund, remi Bayera i Leipziga

Edmir Škorić

U subotu su igrane utakmice 2. kola njemačke Bundeslige.

Najveće iznenađenje priredio je Augsburg koji je na svom terenu s 2:0 savladao Borussiju Dortmund, koja će za četiri dana protiv Bayerna igrati meč za trofej (Superkup Njemačke).

Augsburg je poveo u 40. minuti golom Uduokhaija, da bi u 54. minuti Cagliuri ovjerio veliku pobjedu bavarskog tima, nanijevši Borussiji tako prvi poraz u novoj sezoni.

Mainz je protiv Stuttgarta poveo s 1:0 (gol Quaisona u 13. minuti), ali je na kraju izgubio 4:1. Golove za Švabe postizali su Wamangituka, Didavi, Klimowicz i Kalajdžić.

Arminia je u Bielefeldu golom Edmundssona savladala Koeln (1:0), dok je Union Berlin iznenadio u Moenchengladbachu, odigravši 1:1 protiv Borussije. Istim je rezultatom završen derbi između Bayera i Leipziga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.