Zašto je Haaland takva zvijer? Ove male tajne to otkrivaju

Momak je mašina

Zašto je Haaland takva zvijer? Ove male tajne to otkrivaju

M. Šljivak

Erling Haaland zablistao je početkom prošle sezone u dresu RB Salzburga.

Sjajni norveški napadač uništavao je protivničke odbrane, a zatim je uslijedio transfer u Borussiju iz Dortmunda gdje je nastavio da teroriše sve.

Zabijao je Haaland kao na traci, ali nije zadovoljan. Smatra da je trebao postići više od 50 golova.

"Razmišljam često koliko sam šansi promašio. Mogao sam lako zabiti preko 50 golova. Nije to arogantno, to mi samo pokazuje da imam potencijal da to napravim", rekao je Haaland.

Ima Erling posebne metode kojim održava svoje tijelo spremnim i odmornim.

"Često koristim ledene kupke, te posebne naočare koje filtriraju svjetlost iz elektronskih naprava. To vidim kao nešto što mi nastupe pojačava za koji procenat više", rekao je Haaland, te je doddao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Naočare mi pomažu san. 'Jači' i bolji mi je san. Sve je u malim detaljima. Pokušavam da budem bolji svaki dan. Nadam se da će tek najbolje od Erlinga Haalanda doći", istakao je 20-godišnji napadač.

Nema dileme da hoće jer sa 20 godina izgleda zaista nevjerovatno, a prostora za napredak itekako ima.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi