UEFA promijenila sistem

Juniori FK Željezničar ostali bez Evrope

Admin Čaušević

UEFA je promijenila sistem takmičenja Omladinske Lige prvaka za sezonu 2020/21. 

Iako su prošle sezone bili prvaci Bosne i Hercegovine juniori FK Željezničar neće imati priliku da se okušaju u Omladinskoj Ligi prvaka.

Naime, zbog lošeg koeficijenta Premijer lige Željezničar nema ni teoretsku šansu da popuni eventualno upražnjeno mjesto.

U ovosezonskom izdanju nastupit će ukupno 64 kluba, igrat će se nokaut sistem, a takmičenje će početi u martu. Dodatni detalji će biti naknadno obezbijeđeni.

Takmičit će se juniorske ekipe 32 kluba učesnika grupne faze seniorske Lige prvaka, te 32 kluba prvaka najbolje rangiranih asocijacija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.