Osjetio priliku

Ansu Fati dao nenormalan uslov Barceloni

Edmir Škorić

Mladi 17-godišnji nogometaš Barcelone Ansu Fati je postigao dv agola protiv Villarreala u 4:0 pobjedi i čini se da će i kod Ronalda Koemana imati jako važnu ulogu u timu.

Fati je jedan od nogometnih dragulja koji puno obećavaju, a igrati sa 17 godina i pritom postizati golove u jednoj La Ligi najbolji je pokazatelj o kakvom talentu se radi.

Zbog svega toga je poželjan u svim velikim klubovima na Starom kontinentu i navodno je Manchester United već ponudio 150 miliona eura za Fatija, ali je to odbijeno, a njegova odštetna klauzula postavljena je na 400 miliona eura.

Svjestan svega toga, Ansu koji ima ugovor s Barcom do ljeta 2022. godine, traži od kluba nenormalne uslove. On trenutno ima 300.00 eura po sezoni, Barca mu je spremna dati i milion eura, ali igrač želi - 10 miliona eura!

To znači da želi deset puta veću platu nego što mu Barcelona nudi, a to bi mogao da bude novi problem Kataloncima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.