Danas na programu jedan meč 10. kola

Mladost traži prekid crne serije, Radnik nastavak dobrog niza protiv istog rivala

Edmir Škorić

U subotu je na programu jedna utakmica 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kako su mečevi Željezničar - Tuzla City i Zrinjski - Sarajevo "prebačeni" na ponedjeljak, tako nam je subota ostala prilično prazna, tek jedan duel, no u Doboju kod Kaknja ne bi trebalo nedostajati uzbuđenja.

Mladost je vezala tri poraza u Premijer ligi, četiri uključujući eliminaciju od Slavije na penale u Kupu, pa je vrijeme da napokon pokaže pravo lice i da, kad već nije mogla osvojiti bodove protiv ekipa kao što su Velež, Zrinjski i Široki, ostvari pobjedu nad "sebi ravnim" protivnikom.

S druge strane, Radnik koji je također u jednoj teškoj situaciji i sa istim brojem bodova kao Mladost (7) u ne baš najboljoj formi, pa i tim iz Bijeljine ima svoju računicu i želi danas do bodova. Naročito to želi Slavko Petrović, koji je dobio podršku navijača Radnika usljed glasina da bi mogao biti smijienjen. Svjestan je Petrović i sam da bi poraz u Kaknju mgoao dodatno da poljulja njegovu trenersku stolicu, pa možda i da ga košta otkaza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo zbog svega toga možemo očekivati neizvjesnu utakmicu, a prethodna tri meča Radnik je dobijao isuviše lako - 4:0, 3:0, 3:0. Sva tri puta u Premijer ligi, a od čega dva puta u gostima.

Ovaj susret počet će u 15 sati, a MOZZART je odredio kvote, koje možete pogledati na OVOM linku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.