Foto - EPA

Sjajan ugovor

Cavani je dobio šta je htio: Manchester United će ga 'debelo' platiti

Midhat Šljivak

Edinson Cavani (33) je novi igrač Manchester Uniteda.

Iskusni urugvajski napadač dogovorio je sve uslove oko dvogodišnjeg ugovora sa Crvenim đavolima i sigurno je da će predstavljati istinsko napadačko pojačanje.

Odličan ugovor je na Old Traffordu dobio 33-godišnji fudbaler. Njemu će sedmična plata biti 210.000 funti nakon poreza, odnosno zarađivat će oko 11 miliona funti godišnje.

S obzirom na to da su mu 33 godine ovo je svakako fantastičan ugovor za Cavanija, koji je dugo bio u potrazi za novim klubom nakon što je napustio PSG.

Potraga se konačno završila. On će sutra proći ljekarske preglede, a u ponedjeljak će biti predstavljen kao novi fudbaler Crvenih đavola sa Old Trafforda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.