Želi ga Bayern

PSG mu nije produžio ugovor, a Choupo-Moting se sada nalazi pred potpisom karijere

Endin Čaušević

Eric Maxim Choupo-Moting bio je glavna tema u finišu prošle sezone kada se igrala završnica Lige prvaka.

On je najzaslužniji što se PSG domogao polufinala jer je postigao gol u posljednjim sekundama u četvrtfinalu protiv Atalante za 2:1. Za ovog napadača to je nakon šest godina bio prvi gol u Ligi prvaka koji je Parižanima itekako značio.

Međutim, ni pored toga klub mu nije produžio ugovor koji je istekao prošlog mjeseca. Choupo-Moting je još uvijek bez kluba, ali mediji u Francuskoj pišu da je pred potpisom karijere.

Naime, ovaj 31-godišnjak bi se mogao vratiti u Bundesligu i to u dres Bayerna koji je pokazao interes za njega. Pregovori navodno traju već neko vrijeme i uskoro bi sve trebalo biti zvanično.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Choupo-Moting bi s Bayernom trebao potpisati dvogodišnji ugovor, a na Allianz Arenu stiže kao rezerva za Roberta Lewandowskog. Kamerunac je ponikao u njemačkoj Altoni, a igrao je još za St. Pauli, HSV, Nuremberg, Mainz i Schalke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.