Djeluju nepobjedivo

Generacija Sarajeva za velike stvari

Adnan Beganović

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, sinoć je u Mostaru nadigrao Zrinjski te se tako vratio na čelo premijerligaške tabele uoči nove reprezentativne pauze.

Izabranici Vinka Marinovića slavili su sa 3:2, a ovom pobjedom izjednačili su rekord šampionske generacije iz sezone 2006/2007.

Naime, upravo ta generacija Sarajeva je otkako u Premijer ligi BiH igraju klubovi sa područja cijele države (2002/2003) u devet odigranih utakmica osvojila 23 boda, odnosno upisala je sedam pobjeda i dva remija.

Istina, generacija 2006/2007 slavila je u svojoj desetoj odigranoj utakmici, a prvi poraz doživjela je u jedanaestoj i to na gostovanju kod Modriče (3:1). No, s obzirom kako u ovom trenutku djeluje Sarajevo, ne bi nikog iznadilo da i taj rekord, kao i neki drugi budu srušeni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I generacija Sarajeva 2005/2006 u prvih devet odigranih utakmica nije imala poraza, ali za razliku od ove dvije imala je "samo" pet pobjeda i četiri remija. Prvi poraz ova generacija doživjela je također od Modriče u svojoj dvanaestoj utakmici (2:0).

S druge strane generacije 2012/2013 i 2014/15 svoje prve poraze su doživjela u devetim susretima. Prva u Travniku do kojeg je imala skor od sedam pobjeda i jednog remija, a druga u Širokom Brijegu do kojeg je imala skor od po četiri pobjede i remija.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.