Savladala sunarodnjakinju Collins

Sofia Kenin posljednja polufinalistica Roland Garrosa

Američka tenisačica Sofia Kenin posljednja je polufinalistica ženskog dijela turnira na Roland Garrosu.

Kenin je danas savladala sunarodnjakinju Danielle Collins s 2:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:  )

Kenin koja je bila favorit i prije meča ipak je imala pritisak prije ovog 1/4 finala jer u tri dosadašnja susreta nije uspjela savladati svoju današnju protivnicu. U prvom setu koji su obilježili mnogi winneri ali i neforsirane pogreške za Sofiu je bio dovoljan jedan break te je set riješila u svoju korist sa 6:4.

I u drugom je Kenin prva došla do breaka, no Collins tada diže igru na višu razinu i osim što je vratila jedan izgubljeni servis, još je jednom braknula svoju protivnicu i uzvratila istom mjerom. 

Zato je treći set bio jednosmjerna ulica. Kenin je pomela Collins u trećem setu ne prepustivši joj nijedan gem te sa suverenih 6:0 projurila u polufinale gdje je čeka Petra Kvitova. U drugom polufinalu igrat će Iga Swiatek i Nadia Podoroska. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.