Kenin i Muguruza u finalu Australian Opena
Foto - EPA

U finalu nakon sjajnih mečeva

Kenin i Muguruza u finalu Australian Opena

M. Šljivak

Sofia Kenin i Gabriele Muguruza igrat će u finalu Australian Opena.


Amerikanka Kenin pobijedila je prvu igračicu svijeta Ashleigh Barty pred njenim navijačim sa 2:0, po setovima 7:6 i 7:5.

Odigrala je 21-godišnja američka teniserka zaista sjajan meč. Bila je najbolja kada je najviše trebalo, pa je tako u prvom setu spasila dvije set lopte i zatim je sa četiri vezana poena došla do osvajanja ovog dijela igre sa 7:6.

Barty je u drugom setu imala break prednosti sve do samog finiša. Uspjela je ponovo da prokocka dvije set lopte, Kenin joj je uzela break, a zatim odmah i drugi i završila je ovaj set sa 7:5 i sa ukupnih 2:0 se plasirala u svoje prvo Grand Slam finale.

Tamo je čeka Garbine Muguruza koja je pobijedila Simonu Halep sa 2:0 (7:6 i 7:5).

Nakon zaista velike borbe i dosta preokreta Španjolka je uspjela da dobije ključne gemove i da se plasira u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti