Portugalac u problemu

Svjetska kriza uveliko je pogodila i Cristiana Ronalda

Edmir Škorić

Kriza koja je izazvana pandemijom koronavirusa dovela je do toga da hoteli Cristiana Ronalda budu pred zatvaranjem.

Ronaldo je vlasnik nekoliko hotela, a zbog pandemije sobe tih hotela ili su prazne ili poluprazne. Onaj hotel Pestana CR7 smješten u Funchalu, glavnom gradu Madeire, zatvoren je već nekoliko mjeseci.

Sam napadač Juventusa nije komenatarisao tu situaciju, ali navodi se da je Ronaldo u velikim problemima i da je primoran zatvarati lanac hotela koje ima u Portugalu.

Zbog velike krize Ronaldo je bio primoran smanjiti i cijene i broj uposlenika, a noć koja se plaćala 150 eura, sada košta svega 70-ak eura u njegovim hotelima.

U međuvremenu, Ronaldo ne planira u potpunosti odustati od ugostiteljstva. Namjerava sa svojim partnerom otvoriti hotele u Manchesteru i Madridu na atraktivnim lokacijama. I njihova grada je odložena upravo zbog krize koja je nastala, ali prije ili kasnije će Ronaldovi hoteli zaživiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.