Zbog azijskog tržišta

El Clasico u skroz neobičnom terminu

Edmir Škorić

El Mundo Deportivo tvrdi da će se derbi između Barcelone i Real Madrida 24. oktobra odigrati u nekarakterističnom terminu.

Iako su noćni termini rezervisani za velike utakmice, Mundo Deportivo javlja da će se okršaj dva španska velikana gledati ranije. U igri su dva termina - 13 i 16 sati, kako bi se zadovoljilo azijsko tržište.

"Movistar" obično stavlja meč u noćne termine zbog gledanosti, ali cilj je da se španski nogomet dodatno prilagodi azijskom tržištu. I prošli El Clasico trebao je da se igra u13 sati, no zbog nereda u Kataloniji odigran je 18. decembra umjesto 26. oktobra i u noćnom terminu.

U sezoni 2017/18 prvi El Clasico se igrao od 13 sati, dok je onaj drugi na Nou Campu počeo u 16.15 sati.

Sada je sve izvjesnije da će prvi El Clasico u sezoni 2020/21 početi u 13 sati. Nije baš da će se u Evropi slaviti zbog toga, ali u pitanju je viša sila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.