Norvežanin igra vrhunski

Haalandov učinak u posljednje dvije godine je blago rečeno fenomenalan!

Admin Čaušević

Erling Haaland je budući najbolji svjetski napadač, barem iz trenutne perspektive. 

Imena koja su godinama dominirala polako ulaze u jesen karijere, a istovremeno se rađaju i nove zvijezde čije vrijeme tek dolazi.

Nova zvijezda je već rođena. Riječ je o Haalandu koji od 2018. godine godine računajući klupske i reprezentativne utakmice ima nestvarnu statistiku.

Naime, mladi Norvežanin je na 56 utakmica koliko je odigrao u posljednje dvije godine uspio postići 56 golova i ostvariti 12 asistencija.

Ovaj 20-godišnjak je posljdnja tri gola dao za Norvešku u duelu Lige nacija protiv Rumunije. U klupskim mečevima protivničke mreže je rešetao kao igrač Red Bull Salzburga i Borussije Dortmund.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.