Da li će igrati protiv Barcelone?

Ronaldo se danas vraća u Torino, ali Juventus najviše brine UEFA-in rigorozni protokol

Endin Čaušević

Jučer je objavljeno da je Cristiano Ronaldo pozitivan na koronavirus zbog čega će propustiti narednih nekoliko mečeva u reprezentaciju Portugala i Juventusu.

Ronaldo je odmah nakon testiranja smješten u izolaciju u hotelu u kojem se nalazi selekcija Portugala. Portugalci večeras igraju na svom terenu protiv Švedske, a Ronaldov izostanak je sigurno veliki gubitak.

Italijanski mediji objavili su danas da će Ronaldo već danas put Torina gdje će biti smješten u izolaciju. On ne smije biti u kontaktu sa svojom porodicom kako ih ne bi zarazio, a ponovo će biti testiran naredne sedmice.

La Gazzetta dello Sport piše da igrača Juventusa očekuje najmanje deset dana izolacije i da će u najboljem slučaju na terenu ponovo biti 28. oktobra kada njegov tim igra protiv Barcelone.

Ipak, UEFA-in protokol je itekako rigorozan jer igrač može nastupiti u meču najmanje sedam dana nakon što je bio negativan na testiranju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.