Juventus ne odustaje: Klub iz Torina ponovo traži oduzete titule!
Foto - EPA

Žele dva oduzeta Scudetta nazad

Juventus ne odustaje: Klub iz Torina ponovo traži oduzete titule!

Midhat Šljivak

Torinski Juventus ponovo će pokrenuti postupak za povratak titula koje su mu oduzete.

Zbog čuvene afere Calciopoli i namještanja utakmica, Juventus je ostao bez titula prvaka u 2005 i 2006. godini. Titula iz 2005. godine je ostala bez vlasnika, a naredna je dodijeljena Interu.

Međutim, rukovodstvo kluba neće odustati od ovih titula i namjerava ponovo pokrenuti postupak da im se ove titule vrate.

"Tokom godina smo poduzeli sve da zaštitimo klub. Čekamo odgovor na žalbu koju smo nedavno podnijeli prema nadležnim organima i klub će sve učiniti da vratimo te titule", saopšteno je iz Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U novembru prošle godine prva žalba Juventusa je odbijena, baš kao i pokušaji iz jula prošle godine pred Državnim sudom.

Stara dama bez ove dvije titule je uvjerljivo najbolji tim Italije sa 36 osvojenih Scudetta, ali Juve želi da se ta cifra i poveća.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Juventini
I vrati ce se te 2 titule. Kad tad.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi