Facebook Unión Comercio

Zove se kao vođa terorističke organizacije

Mladi Peruanac vječno će ispaštati zbog svog imena, a on je tu najmanje kriv

Edmir Škorić

Peruanski klub Union Comercio potpisao je mladog nogometaša Osamu Vinladena.

Da, odmah ste to i sami zapazili, mladi nogometaš ima isto ime kao i bivši čelnik terorističke organizacije Al Qaede, zbog čega privlači veliku pozornost.

Njegovo puno ime je Osama Vinladen Jimenez Lopez i već je igrao za neke niželigaške ekipe i pozvan je za U-15 selekciju Perua.

Prije nekoliko godina nogometaš je u intervjuu za lokalne medije priznao da nije bio upoznat s razlozima odluke koju su donijeli njegovi roditelji i uvjeravao da su oni, posebno njegov otac, uvijek "izbjegavali razgovarati o tom pitanju".

Priznaje da su ga često ismijavali ili čudno gledali zbog imena. "U početku mi je bilo neugodno, ali naučiš živjeti s tim i sada se osjeaćm normalno", poručio je Osama.

Njemu je Messi veliki uzor i on želi da nogometnim partijama napravi ozbiljnu karijeru, no nažalost, svjestan je da će mu u svemu uvijek otežavati njegovo ime, bez obzira što je najmanje kriv za to.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.