Finansijska kriza

Igrači Dinamo Bresta od marta nisu primili punu platu

Adnan Beganović

Iako su osvojili šampionski naslov, te imali zapažen nastup u Evropi, fudbaleri Dinamo Bresta, punu platu nisu dobili još od marta.

Fudbaleri kluba koji je u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka bio bolji od našeg šampiona Sarajeva, preživljavaju teške dane.

Naime, kako pišu bjeloruski mediji, velika je finansijska kriza u Dinamu, a igrači na punu platu čekaju još od marta.

Pokušali su bjeloruski mediji dobiti i službenu informaciju iz Dinama, no u klubu su ostali zakopčani do grla, ali igrači u neslužbenim razgovorima sa tamošnjim medijima tvrde da je situacija očajna te da ni dobri nastupi u Evropi nisu popravili finansijsku sistuaciju.

Od marta, bar tako pišu bjeloruski mediji, igrači mjesečno na račun primaju 600 do 1000 eura i sve su nezadovoljniji. Nadaju se da će im dugovi biti isplaćeni kada UEFA na račun Dinama uplati novce zarađene od evropskih nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.