Zbog isključenja protiv Crotonea

Chiesa kažnjen jednom utakmicom

Edmir Škorić

Disciplinska komisija Italijanskog nogometnog saveza kaznila je Federica Chiesu sa jednom utakmicom suspenzije.

Napadač Juventusa dobio je direktan crveni karton u susretu protiv Crotonea, ali je dobio 'samo' utakmicu suspenzije, a obično za takve vrste isključenja znaju biti kazne i dvije i više utakmica suspenzije.

Torinov golman Vanja Milinković-Savić je dobio crveni karton iako je bio na klupi tokom meča protiv Cagliarija u nedjelju i on je također suspendovan na jedan meč i novčano je kažnjen sa 10.000 eura.

Chiesa večeras sa Juventusom igra u Kijevu meč Lige prvaka protiv Dynama, ali tokom vikenda će pauzirati kada ovaj tim ugosti Veroni. Preciznije, meč Juventus - Verona igra se u nedjelju od 20:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.