Higuain: Napustio sam Evropu jer tamo nemaš mira da istinski uživaš u fudbalu

Potpisao za Inter iz Miamija

Higuain: Napustio sam Evropu jer tamo nemaš mira da istinski uživaš u fudbalu

E. Čaušević

Argentinski napadač Gonlazo Higuain odlučio je ovog ljeta napustiti Juventus i karijeru nastaviti u MLS-u.

Higuain je bio otpisan u ekipi Andree Pirla i bilo je jasno da mora potražiti novi klub. Odlučio je da se okuša u Sjedinjenim Američkim Državama, te je potpisao ugovor s Interom iz Miamija.

Argentinac je odlično počeo u MLS-u i već je oduševio javnost svojim partijama. U izjavi za italijanske mediji poručio je da je konačno ponovo sretan na terenu, te da mu je drago što je napravio takav potez.

"Uvijek sam bio znatiželjan oko ove lige koju sam pratio jer je moj brat tu već dugo vremena. Ipak, htio sam da dođem i budem ponovo sretan što igram i Inter Miami mi je dao zaista sve što mi treba. Htio sam da se osjećam sretno ponovo baš kao kada sam kao klinac uživao u fudbalu", rekao je Higuain i dodao.

"U Evropi se taj osjećaj malo izgubio iz raznih razloga. Jednostavno je previše pritiska od medija kojima se svaki dan moraš dokazivati. Više nisam imao strpljenja za to i odlučio sam da napustim Evropu. Tamo ti jednostavno ne daju vremena da istinski uživaš u fudbalu".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Inace si otisao u MLS da uzivas u fudbalu...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi