Nema odgađanja: Tuzla City i Široki Brijeg u planiranom terminu

A. Beganović

Duel 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Širokog Brijega neće biti odgođen.

Iz Širokog Brijega su juče zbog velikog broja igrača pozitivnih na korona virus zatražili od Fudbalskog saveza BiH odgodu dva naredna meča protiv Veleža i Tuzla Cityja.

Duel osmine finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Veleža je odgođen, no prvenstveni protiv Tuzla Cityja, bar kako sada stvari stoje, igrat će se u ranije predviđenom terminu.

Potvrdio je za SportSport.ba to i predsjednik Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH, Milorad Lale.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neće biti odgode. Protokol je jasan, pa sjetite se da je na početku sezone Mladost imala čitav tim pozitivan i nije bilo odgode. Ne bi bilo u redu da se sad odgodi Širokom Brijegu. Moramo se držati protokola. Kup smo odgodili jer se radi o dva različita takmičenja", kratko nam je rekao Lale.

Dakle, Širokobriježani će gostovati na Tušnju, a najverovatnije će priliku da debituje za prvi tim dobiti i nekoliko juniora Širokog Brijega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.