Fokusiran samo na svoj tim

Bašić nakon Radnika: Ne znam kako će se Široki sabrati i doći, ali i ne interesuje me uopšte

Endin Čaušević

Tuzla City je danas na Tušnju pobijedio Radnik sa 3:1 i plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH.

Tuzlanski tim danas je po prvi put s klupe predvodio Nermin Bašić koji je uspio upisati pobjedu u debiju.

Bašić se nakon meča obratio prisutnim novinarima i otkrio utiske nakon pobjede protiv Radnika.

"Mislim da smo prvo poluvrijeme izuzetnu dominaciju pokazali i da smo trebali voditi s više razlike. Posjed je bio odličan i stvorili smo 10-12 prilika i bilo jako dobri. Drugo poluvrijeme nas je Radnik malo više napao i bio agresivniji i nismo se najbolje snalazili. Izmjene koje smo napravili se nisu najbolje uklopili".

"Na kraju primiš gol iz kontre i spašavaš živu glavu. Međutim, ovo je zaslužena pobjeda jer smo odigrali odličan meč. Mi se okrećemo narednom susretu i za nas je ovo važna pobjeda da vratimo samopouzdanje".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Okrenuo se i narednom susretu u PL protiv Širokog Brijega.

"Mi se svi nalazimo u nekom komplikovanim situacijama. Želim da ozbiljno shvatimo tu utakmicu. Ne znam ni kako će se sabrati i doći, ali i ne interesuje me uopšte jer se mi bavimo sami sobom. Imamo svojih problema koje želimo riješiti i napredovati. Fokus je na nas i vidjet ćemo šta će biti".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.